Aktualności

Innowacja – „Dietetyka”

W dniu 01. 02. 2022 r. odbyło się spotkanie on-line w ramach innowacji „Dietetyka” realizowanej przez uczniów kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych.
Wykłady o tematach: „Niebezpieczne dodatki do żywności” oraz „Tabletka cud – fakty i mity
o suplementach diety” zostały przeprowadzone w ramach patronatu uczelni nad naszą szkołą. Prelegentem była Pani mgr Urszula Binduga Prodziekan Kolegium Medycznego ds. kierunku Dietetyka w Katedrze Chorób Cywilizacyjnych i Medycyny Regeneracyjnej Wyższej Szkoły Informatyki i Zarządzania z siedzibą w Rzeszowie.

W wykładach udział wzięły klasy o kierunkach: technik żywienia u usług gastronomicznych – kl. 3bg i kl. 3bs. Podczas wykładu w bardzo interesujący sposób zostały przedstawione aspekty dotyczące tematyki wykładów.  Podczas zajęć uczniowie, dyskutując z prelegentką, mogli pochwalić się posiadaną wiedzą, uzupełniając ją poprzez zadawanie ciekawych pytań, dotyczących  substancji dodawanych do żywności oraz suplementacji diety. Przekazane treści poszerzyły ich wiadomości dotyczące zagadnień szeroko pojętej dietetyki, a także utwierdziły w przekonaniu, że wybrany przez nich kierunek nauki jest dobrym krokiem w przyszłość.

Koordynator ds. współpracy z WSIiZ w Rzeszowie – kierunki gastronomiczne –
mgr inż. Małgorzata Pabjańska.