Aktualności

KULINARNY SPACER DO EUROPEJSKICH STOLIC W POSZUKIWANIU PANI WIOSNY

Pierwszego Dnia Wiosny, uczennice z klasy 3 BS – technikum żywienia i usług gastronomicznych – wybrały się na kulinarny spacer do europejskich stolic, tropem Pani Wiosny. W kręgu poszukiwań był Paryż, Barcelona, Rzym a także  Budapeszt. Efekty wędrówki były niesamowite, zresztą sami zobaczcie i oceńcie! Oto niektóre owoce naszej pracy. Na przystawkę – bruscetta z bazylią lub tortolla espanola. Dania zasadnicze to: quiche z kurczakiem i szpinakiem, lasagne z sosem beszamelowym, porkolt z ziemniakami. A na deser… przepyszne naleśniki a’la Gundel, fantazyjne crepes Suzette, niesamowita panna cotta z musem truskawkowym oraz rewelacyjne churros con chocolatte. WSZYSTKO SMAKOWAŁO WYBORNIE!!! Naszym kulinarnym poszukiwaniom Pani Wiosny towarzyszyła p. Anna Ulan.