Nasze sukcesy

ROK SZKOLNY 2023/2024

25-27.03.2024 r. – Kolejny wielki sukces naszej uczennicy z technikum hotelarskiego Joanny Gut

Joanna Gut z klasy 5 as po raz drugi uzyskała tytuł laureata ogólnopolskiej olimpiady. Tym razem była to Olimpiada Umiejętności Hotelarskich zorganizowana przez SGH, najlepszą polską uczelnię ekonomiczną oraz Fundację Polskie Hotele Niezależne.

Do finału, który odbył się w dniach 25- 27 marca w pięciogwiazdkowym hotelu Willa Port, w Ostródzie zakwalifikowało się 36 uczniów z całej Polski, w tym, jako jedyna z Podkarpacia, uczennica naszej szkoły.

Rozgrywki finałowe składały się z dwóch etapów. W pierwszym, na podstawie wyniku z zadań testowych i pisemnego zadania praktycznego, związanego z obsługą gościa hotelowego została wyłoniona grupa 17 laureatów. W kolejnym etapie uczestnicy wykonywali zadania praktyczne, na różnych stanowiskach pracy w obiekcie hotelarskim. Wszystkie zadania praktyczne odbywały się w języku angielskim.

W wyniku dwudniowych zmagań Asia zdobyła 12. miejsce w Polsce i swój drugi tytuł laureata.

 To wielki sukces uczennicy i szkoły.

Udział w olimpiadzie to również pobyt w pięciogwiazdkowym hotelu położonym nad samym brzegiem jeziora Drwęckiego i możliwość korzystania ze wszystkich jego atrakcji.

Uczennica przygotowywała się do olimpiady pod kierunkiem mgr inż. Iwony Kwater


21-23.03.2024 r. – MAMY TO… KOLEJNY NIESAMOWITY SUKCES NASZYCH UCZENNIC
W OGÓLNOPOLSKIEJ OLIMPIADZIE WIEDZY O ŻYWIENIU!!!

MAMY ZASZCZYT POINFORMOWAĆ, ŻE KAROLINA CHOLEWA Z KLASY 5 BS ORAZ KATARZYNA ŚWIEBODA Z KLASY 3 B UZYSKAŁY TYTUŁ LAUREATA PODCZAS ELIMINACJI CENTRALNYCH XXVIII OGÓLNOPOLSKIEJ OLIMPIADY WIEDZY O ŻYWIENIU.

UZYSKANY TYTUŁ OTWIERA IM WIELE MOŻLIWOŚCI W DALSZEJ EDUKACJI I UZYSKANIU INDEKSU NA WYMARZONE STUDIA. ALE PO KOLEI … KASIA UZYSKA ZWOLNIENIE Z CZĘŚCI PISEMNEJ EGZAMINU ZAWODOWEGO Z KWALIFIKACJI HGT.02 I HGT.12 Z WYNIKIEM 100%.

KAROLINA I KASIA MAJĄ TEŻ WYNIK 100% Z BIOLOGII NA MATURZE NA POZIOMIE ROZSZERZONYM, RESPEKTOWANY PRZEZ WIELE POLSKICH UCZELNI WYŻSZYCH.

OBIE UCZENNICE OTRZYMAŁY CENNE NAGRODY, A TAKŻE MOGĄ UZYSKAĆ STYPENDIUM „MISTRZ” ORAZ WZIĄĆ UDZIAŁ W PROGRAMIE „NIE ZAGUBIĆ TALENTU”.

ELIMINACJE ODBYŁY SIĘ W DNIACH 21-23 MARCA 2024 ROKU W SZCZECINIE I SKŁADAŁY SIĘ Z 3 ETAPÓW – CZĘŚCIE PISEMNEJ (TESTOWEJ), CZĘŚCI PRAKTYCZNEJ ORAZ CZEŚCI USTNEJ W FORMIE QUIZU. OBIE UCZENNICE WYKAZAŁY SIĘ OGROMNĄ WIEDZĄ Z ZAKRESU ŻYWIENIA CZŁOWIEKA, TECHNOLOGII GASTRONOMICZNEJ, OBSŁUGI KONSUMENTA, BIOLOGII, CHEMII I MIKROBIOLOGII.

ORGANIZATOREM OLIMPIADY JEST POMORSKI UNIWERSYTET MEDYCZNY W SZCZECINIE ORAZ ZESPÓŁ SZKÓŁ NR 6 IM. M. REJA. SPONSOREM GŁOWNYM OLIMPIADY JEST MINISTERSTWO EDUKACJI NARODOWEJ, MINISTERSTWO ROZWOJU WSI I ROLNICTWA ORAZ PREZYDENT MIASTA SZCZECIN I ZACHODNIOPOMORSKI KURATOR OŚWIATY.

W KLASYFIKACJI GENERALNEJ KAROLINA UPLASOWAŁA SIĘ NA MIEJSCU VII, A KATARZYNA NA MIEJSCU IX. BIORĄC POD UWAGĘ UCZNIÓW TECHNIKUM, KAROLINA CHOLEWA MA 2. MIEJSCE W POLSCE, A KATARZYNA ŚWIEBODA 3. MIEJSCE W POLSCE. WARTO DODAĆ, ŻE W PIERWSZYM ETAPIE OLIMPIADY STARTOWAŁO OKOŁO 7500 UCZNIÓW, A W DRUGIM PRAWIE 800 UCZNIÓW LICEÓW I TECHNIKÓW Z CAŁEJ POLSKI.

BARDZO SERDECZNIE GRATULUJEMY NASZYM UCZENNICOM UZYSKANIA TAK REWELACYJNYCH WYNIKÓW I JESTEŚMY DUMNI, ŻE MAMY TAKĄ WSPANIAŁĄ MŁODZIEŻ, KTÓREJ PO PROSTU „CHCE SIĘ CHCIEĆ”.

DO OLIMPIADY UCZENNICE PRZYGOTOWYWAŁA PANI MGR INŻ. ANNA ULAN.


19-20.03.2024 r. – WIELKI SUKCES NASZEJ UCZENNICY JOANNY GUT!

Joanna Gut, uczennica klasy 5 as została laureatką XV Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej.

Olimpiada odbyła się w Bydgoszczy w dniach 19-20.03.24. Do etapu centralnego zakwalifikowało się 36 uczniów, którzy najlepiej wypadli podczas zmagań w 10 okręgach na terenie całego kraju.

Pierwszego dnia etapu finałowego uczestnicy pisali bardzo trudny test obejmujący zagadnienia związane z hotelarstwem, turystyką i tematem przewodnim tegorocznej olimpiady, jakim była „Turystyka biznesowa”.

Po części pisemnej tylko 15 uczniów, a wśród nich Asia, zakwalifikowało się do etapu praktycznego. Następnego dnia uczniowie prezentowali swoje umiejętności związane z obsługą gościa w recepcji, w języku angielskim oraz z obsługą konsumenta w restauracji.

Asia wykazała się sporymi umiejętnościami, odpornością na stres i bardzo dobrą postawą i w rezultacie zajęła dziesiąte miejsce w Polsce.

Serdeczne gratulacje!!!

Taki wynik pozwoli jej na uzyskanie stypendiów z różnych programów stypendialnych.

Udział w centralnej olimpiadzie hotelarskiej to równieżeż możliwość przebywania w hotelach o wysokim standardzie, korzystania z wykwintnych restauracji oraz zwiedzania Bydgoszczy, a także poznania młodych ludzi o podobnych zainteresowaniach.

Do Olimpiady uczennica przygotowywała się pod kierunkiem mgr inż. Iwony Kwater.


14.03.2024 r. – XIV EDYCJA PODKARPACKIEGO KONKURSU PIOSENKI
I WIERSZA OBCOJĘZYCZNEGO „TEEN SHOW

14.03.2024 w Zespole Szkół nr 1 odbyła się XIV Edycja Podkarpackiego Konkursu Piosenki i Wiersza Obcojęzycznego „Teen Show”, w którym brały udział dwie uczennice z naszej szkoły – Izabela Norko
z klasy 4a oraz Aleksandra Małek z klasy 3b. Dziewczyny rywalizowały z uczniami ze szkół ponadpodstawowych nie tylko z Rzeszowa, ale również z innych miast województwa podkarpackiego. Izabela Norko zaśpiewała piosenkę „Voila” Barbary Pravi i za to wykonanie otrzymała wyróżnienie
w kategorii „Piosenka obcojęzyczna”. Aleksandra Małek zaśpiewała „A chi Mi dice” zespołu Blue. Serdecznie gratulujemy obu uczennicom!


20.02.2024 r.REGIONALNY ETAP OGÓLNOPOLSKIEGO KONKURSU KULINARNEGO
„BITWA NA DROBIOWE SMAKI 3”

Drużyna z Zespołu Szkół nr 3 im. T. Rylskiego w Rzeszowie w składzie: Martyna Kiełb oraz Gabriela Pokrywa, pod opieką Renaty Mazur-Bukały oraz Magdaleny Kopel, wzięła udział w regionalnym etapie Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Bitwa na drobiowe smaki 3″, który odbył się w dniach 20-21 lutego 2024 r., w studiu kulinarnym Centrum Smak Kariery, mieszczącym się przy Al. Jerozolimskich 148 w Warszawie.

Na arenie zmagań stanęli utalentowani, młodzi kucharze, reprezentujący województwo podkarpackie. Nasza drużyna przygotowała swoje popisowe dania z wykorzystaniem polskiego drobiu. Była to:

– Zupa krem z palonego ziemniaka z chipsem z selera, szafranem i ziołową oliwą.

– Pierś z kurczaka sous vide w zielonej posypce na purre z groszku zielonego, w towarzystwie fondanta z batata, zielonej oliwy, fasoli edamame oraz espumy z topinamburu.

Dziewczyny przygotowały znakomite danie i zakwalifikowały się do drugiego dnia zmagań. Na etapie Konkursu Wojewódzkiego w Centrum Smak Kariery, młodzi kucharze dzielnie walczyli o miejsce w Wielkim Finale, przygotowując dania według własnego pomysłu oraz wykorzystując produkty – black box. Nasza drużyna w składzie: Gabriela Pokrywa i Martyna Kiełb z klasy 4b uplasowała się na trzecim miejscu.


12.01.2024 r. – OLIMPIADA OCHRONY ŚRODOWISKA I CHEMII ZRÓWNOWAŻONEGO ROZWOJU

TECHNICY ANALITYCY z klasy 5as, wzięli udział w Olimpiadzie Ochrony Środowiska i Chemii Zrównoważonego Rozwoju, organizowanej przez Polskie Stowarzyszenie Nauczycieli Przedmiotów Przyrodniczych we współpracy z Uniwersytetem Jagiellońskim w Krakowie oraz Fundacją Nauka i Wiedza.

W I etapie w dniu 10 listopada 2023 r. brali udział: Weronika Bida, Julia Drożdżal, Jakub Dziubek, Maria Wolwowicz, Szymon Stępak, Martyna Rzeszutek, Michał Żmuda.

Uczniowie: Weronika Bida, Julia Drożdżal, Maria Wolwowicz, Michał Żmuda, zakwalifikowali się do II etapu, który odbył się w dn. 12 stycznia 2024 r.

Do III etapu zakwalifikował się Michał Żmuda. Olimpiada odbędzie się w marcu na Wydziale Chemii Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie.


12.01.2024 r. – ETAP REJONOWY OGÓLNOPOLSKIEJ OLIMPIADY ZDROWIA
POLSKIEGO CZERWONEGO KRZYŻA Z BIEDRONKĄ

W dniu 12.01.2024 roku w Medyczno-Społecznym Centrum Kształcenia Ustawicznego i Zawodowego w Rzeszowie odbył się etap rejonowy XXXI edycji Ogólnopolskiej Olimpiady Zdrowia Polskiego Czerwonego Krzyża z Biedronką. Partnerem głównym Olimpiady jest Jeronimo Martins Polska S.A. Olimpiada miała na celu sprawdzenie wiedzy z zakresu wpływu odżywiania na zdrowie, profilaktyki chorób cywilizacyjnych i nowotworowych, bezpieczeństwa żywności, pierwszej pomocy oraz problematyki ochrony środowiska naturalnego. Udział w niej brała młodzież ze szkół podstawowych i średnich z Rzeszowa oraz całego powiatu rzeszowskiego.

Naszą szkołę reprezentowała Anna Karnas, uczennica klasy 5 bs – technikum żywienia i organizacji usług gastronomicznych, która zajęła V miejsce.


08.01.2024 r. – ETAP OKRĘGOWY XV OLIMPIADY WIEDZY HOTELARSKIEJ

Joanna Gut, uczennica klasy 5 as technik hotelarstwa zakwalifikowała się do etapu centralnego XV edycji Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej. W zmaganiach okręgowych, które odbyły się w dniu 8 stycznia 2024 Asia zajęła drugie miejsce i znalazła się wśród trzydziestu finalistów, którzy w Bydgoszczy będą walczyć o ogólnopolski tytuł Mistrza Wiedzy Hotelarskiej. To już drugi finał Asi w tym roku szkolnym, wcześniej dostała się do finału Olimpiady Umiejętności Hotelarskich. Widać więc, że w parze z aktualną wiedzą idą również jej umiejętności.


13.12.2023 r. – ETAP OKRĘGOWY OLIMPIADY UMIEJĘTNOŚCI HOTELARSKICH

Joanna Gut uczennica klasy 5 as technik hotelarstwa zajęła I miejsce w okręgowym etapie Olimpiady Umiejętności Hotelarskich, który odbył się w dniu 13.12.23 w ZSG w Rzeszowie i zakwalifikowała się do etapu centralnego.

Etap centralny i walka o tytuł Mistrza Umiejętności Hotelarskich odbędzie się w Warszawie w terminie 25-27 marca 2024. Przed Asią więc jeszcze sporo pracy.

Organizatorem Olimpiady Umiejętności Hotelarskich jest Szkoła Główna Handlowa w Warszawie, a współorganizatorem Fundacja Polskie Hotele Niezależne.


01.12.2023 r. – ETAP OKRĘGOWY OGÓLNOPOLSKIEJ OLIMPIADY WIEDZY O ŻYWIENIU

Z nieukrywaną radością informujemy, że to już 9. rok z rzędu, kiedy uczniowie naszej szkoły są najlepsi na całym Podkarpaciu w olimpiadzie żywieniowej. Uczennica klasy 5 BS, Karolina Cholewa zajęła I miejsce w województwie podkarpackim, a Katarzyna Świeboda z klasy 3 B uplasowała się na III miejscu. Obie uczennice zakwalifikowały się do etapu centralnego Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywieniu. W eliminacjach okręgowych wzięło udział 723 uczniów liceów i techników z całej Polski.

W klasyfikacji generalnej, Karolina uplasowała się na miejscu 8. w Polsce, a Kasia znalazła się na 19. miejscu w Polsce.

Bardzo serdecznie gratulujemy naszym „ dietetyczkom” i życzymy powodzenia na etapie centralnym, który odbędzie się w dniach 21 – 23 marca 2024 roku w Szczecinie.

Olimpiada Wiedzy o Żywieniu jest ściśle powiązana z interdyscyplinarną dziedziną wiedzy, jaką jest nauka o żywieniu. Olimpiada jest jednym z ważniejszych przedsięwzięć edukacyjnych, których celem jest inwestowanie w zdrowie społeczeństwa. Organizatorem Olimpiady jest Pomorski Uniwersytet Medyczny i Zespół Szkół nr 6 im. Mikołaja Reja pod patronatem Ministerstwa Edukacji i Nauki.


28.11.2023 r. – I ETAP OLIMPIADY WIEDZY O UBEZPIECZENIACH SPOŁECZNYCH

Z przyjemnością informujemy, że zespół w składzie Nikola Posłuszny z klasy 3f, Nadia Marut z klasy 2f i Karolina Pawłowska z klasy 1a zakwalifikował się do etapu wojewódzkiego olimpiady „Warto wiedzieć więcej o ubezpieczeniach społecznych”. II Etap Olimpiady odbędzie się 5 marca 2024 roku w siedzibie Politechniki Rzeszowskiej.

Do olimpijskich zmagań z tematyką ubezpieczeń społecznych stanęła w tym roku rekordowa liczba uczniów – ponad 36 tysięcy z ponad tysiąca szkół z całej Polski. W ramach szkolnego etapu uczestnicy rozwiązali test jednokrotnego wyboru. Jego wyniki zadecydowały o tym, kto z nich będzie reprezentować szkoły w etapie wojewódzkim. Z Podkarpacia do etapu II zakwalifikowało się 21 zespołów, które zmierzą się w etapie wojewódzkim z testem wielokrotnego wyboru. O wyniku uzyskanym przez młodzież zadecyduje nie tylko poprawność udzielonych odpowiedzi, ale także czas, w jakim uda się ich udzielić.


05.01.2024 r. – MISTRZOSTWA POLSKI UCZNIÓW SZKÓŁ CUKIERNICZYCH, EXPO SWEET 2024

W dniach 25-28 lutego 2024r w Warszawie odbędą się największe w Polsce targi branży cukierniczej i lodziarskiej EXPO SWEET 2024. Oprócz części wystawienniczej zaplanowano liczne pokazy w wykonaniu mistrzów krajowych i zagranicznych oraz konkursy rangi mistrzowskiej np. Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru czy Mistrzostwa Polski Uczniów Szkół Cukierniczych.

W eliminacjach do tej drugiej konkurencji brały udział uczennice Szkoły Branżowej I Stopnia w zawodzie cukiernik: Julia Majka i Andżelika Zapartek z klasy 3g. Nawiązując do tematu obecnej edycji mistrzostw ”KWIATY POLSKIE” nasza drużyna, pod opieką Marty Świder i Renaty Mazur- Bukały, wykonała tort czekoladowo-malinowy udekorowany stokrotkami z masy cukrowej.

Zmagania zakwalifikowanych 12 zespołów z całej Polski można będzie obserwować na żywo podczas targów, które odwiedzają najlepsi cukiernicy, lodziarze, piekarze i restauratorzy.


07.12.2023 r. – NATALIA JASIŃSKA STYPENDYSTKĄ PREZESA RADY MINISTRÓW

Dnia 7.12.2023, w Sali Kolumnowej Podkarpackiego Urzędu Wojewódzkiego odbyła się uroczystość wręczenia dyplomów uczniom, którzy otrzymali Stypendium Prezesa Rady Ministrów za rok szkolny 2022/2023.

Stypendium Prezesa Rady Ministrów przyznawane jest uczniom szkoły kształcącej w formie dziennej, którzy otrzymali promocję z wyróżnieniem, uzyskując przy tym najwyższą w danej szkole średnią ocen lub wykazującym szczególne uzdolnienia w co najmniej jednej dziedzinie wiedzy, uzyskując w niej najwyższe wyniki, a w pozostałych dziedzinach wiedzy wyniki co najmniej dobre.

W tym roku taką nagrodę odebrała z rąk Podkarpackiego Kuratora Oświaty pani Małgorzaty Rauch uczennica naszej szkoły, Natalia Jasińska z klasy 5bs.

Serdecznie gratulujemy Natalii wysokich wyników w nauce. Mamy nadzieję, że ta nagroda stanie się dodatkową motywacją do dalszej pracy. Życzymy wytrwałości w dalszym zdobywaniu wiedzy i kolejnych sukcesów.


21.11.2023 r – 3 MIEJSCE W WOJEWÓDZKIM KONKURSIE FOTOGRAFICZNYM

W dniu 21.11.2023 r. został rozstrzygnięty konkurs fotograficzny w ramach XXXI Rzeszowskich Dni Kultury Szkolnych w III Liceum Ogólnokształcącym im. Cypriana Kamila Norwida w Rzeszowie.

Michał Czaja, uczeń kl. 1 C Zespołu Szkół nr 3 im. T. Rylskiego w Rzeszowie zdobył 3. miejsce, a nagrodą była kwota 100 zł. oraz 2 bilety do kina. GRATULUJEMY!!!

W konkursie wzięło udział 28 uczestników, a prac konkursowych było 84. Był to konkurs o zasięgu wojewódzkim.


15.11.2023 r. – SZKOLNY ETAP OLIMPIADY WIEDZY HOTELARSKIEJ

W dniu 15 listopada 2023 r. miało miejsce oficjalne wręczenie nagród dla zwycięzców szkolnego etapu Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej w B&B HOTEL Rzeszów Centrum****.

1 miejsce – Joanna Gut kl. 5 AS

2 miejsce – Izabela Watras kl. 5 AS

3 miejsce – Aleksandra Banaś kl. 5 AS

Joanna Gut oraz Izabela Watras będą reprezentować naszą szkołę w etapie okręgowym.

W wydarzeniu uczestniczyła również Pani dr Katarzyna Nowak, Dyrektor Zespołu Szkór nr 3 w Rzeszowie. Nagrody wręczone zostały przez Panią Katarzynę Czopor – General Manager B&B Hotel Rzeszów Centrum**** oraz Dyrektor Regionalna IGHP na Podkarpaciu.


14.11.2023 r. – 2. MIEJSCE W PÓŁFINALE KONKURSU GARDEN GOURMET YOUNG CULINARY CUP 2023

Dnia 14.11.2023r. uczennice klasy 4b: Martyna Kiełb oraz Gabriela Pokrywa brały udział w Półfinale Konkursu GARDEN GOURMET Young Culinary Cup 2023, którego organizatorem jest NESTLE Polska S.A. Konkurs odbył się w Zespole Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie. Zadanie konkursowe polegało na wykonaniu dania z roślinnymi zamiennikami mięsa. Uczennice zostały przygotowane do konkursu przez Panią Renatę Mazur-Bukałę oraz Magdalenę Kopel. Za wykonane danie Martyna Kiełb oraz Gabriela Pokrywa otrzymały drugie miejsce.


25.10.2023 r. – NASI UCZNIOWIE NAGRODZENI W RAMACH PROJEKTU
MARSZAŁKA WOJEWÓDZTWA PODKARPACKIEGO „NIE ZAGUBIĆ TALENTU”

W dniu 25.10. 2023 r. Marszałek Województwa Podkarpackiego wręczył nagrody dla szczególnie uzdolnionej młodzieży z Podkarpacia w ramach projektu „Nie zagubić talentu”. Wśród nagrodzonych jest Natalia Jasińska z klasy 5 BS oraz absolwenci naszej szkoły: Ilona Kołodziej, uczennica klasy 4 BG, Aleksandra Sierżęga z klasy 4 AG oraz Mateusz Lonc z klasy 4 AG. Uroczystość odbyła się w Filharmonii Rzeszowskiej.


25.10.2023 r. – NAUKOLATEK – NASTOLETNI NAUKOWIEC – GRANT DLA NASZEJ SZKOŁY

Z radością informujemy, że nasza szkoła pokonała 40 szkół ponadpodstawowych i zakwalifikowała się do realizacji projektu naukowo-badawczego, otrzymując grant maksymalnej wysokości w ramach Politechnicznej Sieci Via Carpatia im. Prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego – „Naukolatek – nastoletni naukowiec”.

Uczniowie klasy 4c na kierunku Technik Lotniskowych Służb Operacyjnych: Alan Jaworski, Karol Miąso i Maksymilian Szlęk wraz z opiekunami z Zespołu Szkół nr 3 w Rzeszowie i Politechniki Rzeszowskiej: dr inż. Celiną Jagiełowicz-Ryznar i dr inż. Dominiką Ziają będą przez 6 -mcy realizować projekt badawczy „Ocena możliwości zastosowania pomiarów wizyjnych do bezkontaktowego monitorowania stanu pracy opon samolotu”.


12.10.2023 r. – MAMY 5. MIEJSCE W MIEJSKICH ZAWODACH TENISA STOŁOWEGO „LICEALIADA”

Drużyna chłopców Zespołu Szkół nr 3 im. T. Rylskiego w Rzeszowie wywalczyła 5. miejsce w miejskich zawodach tenisa stołowego w ramach „Licealiady”. Zawody odbyły się 12.10.20 23r. w ZS Sportowych w Rzeszowie. W turnieju uczestniczyło 18 szkół ponadpodstawowych. Drużynę reprezentowali: Konrad Czarnik kl. 3g, Gracjan Szczygielski kl. 2h, Leon Pieniążek kl. 2b oraz zawodnicy rezerwowi w składzie: Kacper Opoń kl. 4f i Jakub Tomaka kl. 4f. Trenerem był p. Wiesław Pyzia.


ROK SZKOLNY 2022/2023

21.04.2023 r. – NATALIA JASIŃSKA LAUREATKĄ ETAPU REJONOWEGO
OGÓLNOPOLSKIEJ OLIMPIADY ZDROWIA

Dnia 21 kwietnia 2023 roku odbyły się eliminacje rejonowe 30. Jubileuszowej Ogólnopolskiej Olimpiady Zdrowia PCK. Celem tej Olimpiady jest wykształcenie właściwych nawyków żywieniowych, potrzeba dbałości o zdrowie własne i innych oraz promowanie wzorców racjonalnego żywienia i zdrowego stylu życia w środowisku. Naszą szkołę reprezentowała Natalia Jasińska uczennica klasy 4 BS technikum żywienia i organizacji usług gastronomicznych, która zajęła II miejsce.


19.04.2023 r. – 3. MIEJSCE W WOJEWÓDZKIM KONKURSIE „ENGLISH IN LOGISTICS”

W dniu 19.04.2023 r. w Zespole Szkół nr 2 odbyła się V edycja Wojewódzkiego Konkursu Języka Angielskiego w Branży Logistycznej ‘English in Logistics’. Patronat honorowy nad konkursem objęli: Kuratorium Oświaty w Rzeszowie, Prezydent Miasta Rzeszowa pan Konrad Fijołek oraz Wojewoda Podkarpacki pani Ewa Leniart.

Uczniowie zmierzyli się z zadaniami praktycznymi z zakresu logistyki oraz rozumieniem tekstu pisanego i zadaniami leksykalnymi w języku angielskim. Naszą szkołę reprezentowali: Nikola Wytrwał, Anita Kułak, Andżelika Bielenda, Wiktor Brudz, Alessio Lechiancole.

Ogromnie miło nam poinformować, iż NIKOLA WYTRWAŁ z kl. 4ds zajęła III MIEJSCE.


Dostępność strony