Sukces naszych cukierników!!!
XXVII Ogólnopolski Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik – Etap wojewódzki
W dniu 21.01.2022 r. w Zespole Szkół Spożywczych, Chemicznych i Ogólnokształcących w Jarosławiu został przeprowadzony etap wojewódzki XXVII Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik. Naszą szkołę reprezentowały dwie uczennice:
Karolina Boroń z klasy 3gg – zdobyła II miejsce
Kamila Wróbel z klasy 3gs- zdobyła III miejsce
Turniej składał się z dwóch części- pisemnej: testu i praktycznej: wykonanie tortu, ciastek bankietowych i figurek z masy cukrowej. Temat przewodni tej edycji konkursu brzmiał: „Potęga Natury”.
Obie uczennice wykazały się szeroką wiedzą z branży cukierniczej oraz wysokimi umiejętnościami praktycznymi w dobieraniu surowców i półproduktów, sporządzaniu półproduktów cukierniczych i wyrobów gotowych oraz dekorowaniu wyrobów ciastkarskich.
Gratulujemy laureatkom bardzo dobrego wyniku i życzymy zakwalifikowania się do etapu centralnego we Wrocławiu.
Przygotowaniem do turnieju oraz opieką podczas wyjazdu zajmowała się pani Marta Świder.

OLIMPIADA WIEDZY O PRAWACH UCZNIA
