Aktualności

WIELKI SUKCES UCZENNIC NASZEJ SZKOŁY

KAROLINA MATERNIA ZDOBYŁA I MIEJSCE A KAROLINA GRAB IV MIEJSCE PODCZAS ELIMINACJI OKRĘGOWYCH OGÓLNOPOLSKIEJ OLIMPIADY WIEDZY O ŻYWIENIU I ŻYWNOŚCI, KTÓRE ODBYŁY SIĘ 4 GRUDNIA 2020.
„Zdrowie człowieka tkwi od pokoleń w tym co ma w głowie i co na stole” – prof. Jan Gawęcki.
Z wielką przyjemnością informujemy, że nasze uczennice z klasy 4 B technikum żywienia i usług gastronomicznych naszej szkoły, po raz kolejny wykazały się olbrzymią wiedzą i pokonały wielu uczniów, zarówno liceum jak i technikum, którzy stanęli w szranki rywalizacji jubileuszowej, bo już 25 edycji Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Karolina Maternia zajęła I miejsce, a Karolina Grab IV w naszym okręgu, gdzie do eliminacji przystąpiło 53 uczniów z całego Podkarpacia. Obie uczennice znalazły się na liście do etapu centralnego, który mamy nadzieję odbędzie się w Szczecinie. Komitet Główny do etapu centralnego zakwalifikował 59 uczniów, w tym tylko 18 uczniów technikum na 572 startujących. Biorąc pod uwagę uczniów technikum, Karolina Maternia ma 4 wynik w Polsce, a uzyskana ilość punktów przez Karolinę Grab plasuje ją na 10 miejscu w Polsce. Tematyką wiodącą tegorocznej olimpiady jest „Cukrzyca – prewencja i leczenie dietą”. Serdecznie gratulujemy naszym Olimpijkom uzyskania takich wspaniałych wyników na etapie okręgowym Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności, a także życzymy dalszych sukcesów osobistych i zawodowych na etapie centralnym.
Do olimpiady uczennice przygotowywały się pod kierunkiem pani mgr inż. Anny Ulan.