Aktualności

Z wizytą w Instytucie Technologii Żywności i Żywienia UR

Klasy 3B i 4BS uczestniczyły w cyku wykładów oraz warsztatów zorganizowanych w ramach dni otwartych Instytutu Żywności i Żywienia Człowieka pod opieką p. Danuty Chmury i p. Anny Ulan.

Prelegentami podczas sesji wykładowej byli:

dr inż. Maria Czernicka „Gluten – dobry czy zły?”

dr inż. Dorota Kalicka „Znakowanie wartością odżywczą z przodu opakowania” dr inż. Tomasz Cebulak „Manipulacje dietetyczne”

dr inż. Karolina Pycia  „Superżywność jako żywność prozdrowotna”.

Wykłady były bardzo ciekawe i pozwoliły poszerzyć  wiedzę z podstaw żywienia człowieka. Po solidnej dawce wiedzy teoretycznej uczestniczyliśmy w warsztatach specjalistycznych, a także zwiedziliśmy nowoczesne sale ćwiczeniowe, w których kształcą się przyszli  „żywieniowcy” i dietetycy.

Wszystkim uczestnikom wizyta na Uniwersytecie  bardzo się podobała i być może niektórzy nasi uczniowie zasilą jej szeregi.

Dostępność strony