Z wizytą w Instytucie Technologii Żywności i Żywienia UR
Klasy 3B i 4BS uczestniczyły w cyku wykładów oraz warsztatów zorganizowanych w ramach dni otwartych Instytutu Żywności i Żywienia Człowieka pod opieką p. Danuty Chmury i p. Anny Ulan.
Prelegentami podczas sesji wykładowej byli:
dr inż. Maria Czernicka „Gluten – dobry czy zły?”
dr inż. Dorota Kalicka „Znakowanie wartością odżywczą z przodu opakowania” dr inż. Tomasz Cebulak „Manipulacje dietetyczne”
dr inż. Karolina Pycia „Superżywność jako żywność prozdrowotna”.
Wykłady były bardzo ciekawe i pozwoliły poszerzyć wiedzę z podstaw żywienia człowieka. Po solidnej dawce wiedzy teoretycznej uczestniczyliśmy w warsztatach specjalistycznych, a także zwiedziliśmy nowoczesne sale ćwiczeniowe, w których kształcą się przyszli „żywieniowcy” i dietetycy.
Wszystkim uczestnikom wizyta na Uniwersytecie bardzo się podobała i być może niektórzy nasi uczniowie zasilą jej szeregi.