Aktualności

Warsztaty kulinarne

Dnia 20 grudnia 2023r. klasa 2b- Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych uczestniczyła w warsztatach edukacyjnych dla młodzieży, realizowanych w ramach projektu ministerialnego pod nazwą „Regionalna Inicjatywa Doskonałości” organizowanych w Uniwersytecie Rzeszowskim.

Warsztaty zostały podzielone na dwie części. Pierwsza z nich dotyczyła wypieków z ciasta kruchego, podczas której uczniowie zapoznali się z etapami produkcji oraz wykonali kruche ciasteczka.

Druga część warsztatów odnosiła się do kuchni molekularnej. Uczniowie mieli możliwość poznać gałąź gastronomii, która łączy sztukę kulinarną oraz naukę.

Warsztaty zostały przeprowadzone przez dr inż. Joannę Kaszubę oraz dr inż. Pawła Hanusa.

Opiekę podczas warsztatów sprawowała p. Renata Mazur Bukała oraz p. Magdalena Kopel. 

Dostępność strony