Aktualności

INNOWACJA – „DIETETYKA”

24 marca 2022 r. uczniowie kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych – kl. 3bg i kl. 3bs w ramach innowacji „Dietetyka”, realizowanej pod Patronatem Wyższej Szkoły Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie, brali udział w wykładzie mgr Urszuli Bindugi – Pani Prodziekan Kolegium Medycznego ds. kierunku Dietetyka w Katedrze Chorób Cywilizacyjnych i Medycyny Regeneracyjnej tej uczelni.
Wykłady o tematach: „ Od tłustego jedzenia nie przytyjesz, ale od tego tak! Innowacyjne podejście do zachowań żywieniowych” oraz „Słodki nałóg – indeks glikemiczny”, dostarczyły wielu bardzo interesujących informacji dotyczących zarówno zaburzeń i zaniedbań odżywiania, jak i sposobów zapobiegania im.
Przekazane treści poszerzyły i uzupełniły wiadomości dotyczące zagadnień dietetyki, a także utwierdziły młodzież w przekonaniu, że warto dbać o to, co jemy i jak jemy……
Koordynatorki innowacji: mgr inż. Małgorzata Pabjańska i mgr inż. Agnieszka Wójcik.